User Login

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, la Ploieşti, şcoala sanitară postliceală „Thoma Ionescu”, cea mai renumită şcoală de profil din Prahova, alături de Asociaţia Diabeticilor Prahova, a organizat la sediul instituţiei o campanie de testare a glicemiei. Zeci de ploieşteni, de toate vârstele, au venit să-şi testeze gratuit glicemia, tensiunea arterială şi greutatea corporală. Asociaţia Diabeticilor Prahova şi şcoala sanitară postliceală „Thoma Ionescu” colaborează de ani buni, realizând de-a lungul timpului multe campanii de conştientizare a stării de sănătate, atât în ploieşti, cât şi în multe localităţi din Prahova. În fiecare an, la 12 Mai se celebreaza Ziua Internationala a Asistentului Medical. Consiliul International al Asistentilor Medicali a stabilit, in 1965, ziua de 12 mai ca Zi Internationala a profesiei. Aceasta data nu a fost stabilita intamplator, decizia a fost luata in semn de respect fata de Florence Nightingale, care s-a nascuta la 12 mai 1820. Florence Nightingale este cea care a impus profesia de asistent medical ca una de sine statatoare in lume si a pus bazele asistentei medicale moderne. Ea a infiintat prima scoala medicala pentru aceasta categorie profesionala, in 1860, acesta fiind considerat primul pas in pregatitrea profesionala institutionalizata a asistentelor medicale, pana atunci fiind considerate „persoane nepregatite, care indeplineau munci umilitoare”.

 

La Sinaia - cros de Ziua inimii!

Pompierii avertizează fermierii să respecte normele de siguranţă pentru prevenirea incendiilor

Zi verde la Sinaia!

Ecologie sub stema regală a României

Timp de 80 de minute, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a ţinut un... discurs, citind raportul de 36 de pagini şi refuzând să dea răspunsuri concrete. Ministrul Justiţiei s-a bazat în raportul său referitor la activitatea şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe multe „date” apărute în presă, pe declaraţii care încă nu au fost considerate a fi reale. Sigur că o parte dintre cele constatate se pot reproşa şefului DNA, dar acestea nu pot duce la concluzia la care a ajuns Tudorel Toader, aceea de declanşare a procedurii de revocare a procurorului şef al DNA:”Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele. Trebuie să eliminăm lucrurile rele. Nu contează numărul de cazuri, contează existenţa unuia. Ferească Dumnezeu ca vreunul să fie victima unei erori judiciare! Pentru aceste acte şi fapte de netolerat, în temeiul prev art 54, ar 4, coroborat cu 51, alin 2, legea 303 din 2004, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Prezentul raport însoţit de propunerea de revocare va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi preşedintelui României, pentru a analiza şi pentru a decide în raport cu competentele constitutionale”, a precizat Toader. Conform legislaţiei, revocarea este făcută de către Preşedintele României, după ce şi CSM va da un aviz, care este consultativ. Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat în urmă cu câteva zile că nu vede motive de revocare:„Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care eu nu le cunosc şi le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, cu siguranţă, domnul ministru al Justiţiei ar veni extrem, extrem de bine documentat, dacă ar solicita aşa ceva. Încă o dată, acum nu cunosc motive de revocare”.

 

Tagged under

Semestrul și Guvernul!

Vasilica este prima femeie premier al României

Prima femeie premier al României?

Moment de reculegere la catafalcul Regelui

Acesta este noul slogan al echipei Petrolul Ploiești, care a renăscut din cenușă. Lupii galbeni au de acum un nou partener. Nu mai vorbim de un sponsor, așa cum a fost până la sfârșitul lunii iulie, ci de un alt tip de colaborare. Veolia, o companie de nivel mondial este din septembrie partenerul financiar al echipei Petrolul Ploiești. Într-o conferință de presă, susținută de Mircea Dridea – presedinte de onoare al clubului, Cristi Vlad – presedinte executiv si Octavian Grigore – antrenorul principal, Jurj Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania, a prezentat planurile pe care le-a gandit la acest parteneriat: „Cred ca este o premiera ca o echipa de liga a patra sa incheie un parteneriat, nu sponsorizare, cu o companie numarul unu mondial. Sunt ploieștean de-al dumneavostră si precizez acest lucru pentru că m-a întrebat cineva de unde am venit și cu ce scop la Petrolul. Sa stiti ca modelul meu este Ilie Oana, iar echipa a dat rezultate numai în momentul în care s-a comportat ca o familie. Sunt suporter al Petrolului de mic. M-am nascut pe strada Bicaz, la numarul 11, si veneam la meci cu 3 lei in buzunar cu care imi luam braga si veneam la meciurile Petrolului. Nu a existat si nu va exista alt proiect cu o alta echipa, pentru ca, asa cum spune si sloganul nostru, sufletul este numai unul: Petrolul Ploiesti”. Despre bugetul echipei am aflat doar că este cel necesar pentru atingerea obiectivelor propuse, fără a se preciza și o sumă. Ca obiectiv pe termen rezonabil este, bineînțeles, revenirea în Liga I.

 

Tagged under

Gimnastica revine la Ploiești

Încă nu e prima!