User Login

Cel mai modern laborator mobil pentru depistarea poluării este la Ploiești. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, alături de directorul APM Prahova, Florin Diaconu, a prezentat noua achiziție, aceasta fiind prima din țară. Aparatura achiziționată din fondurile ministerului este de ultimă generație și poate depista cu cea mai mare precizie indicatorii specifici de noxe, cum ar fi: benzen, amoniac, siren, oxizi de azot, oxizi de sulf, hidrogen sulfurat. Valoarea echipamentului, cu care sunt dotate două autovehicole noi ale APM, este de 120.000 euro. Ministrul Grațiela Gavrilescu a precizat că aparatura va putea fi folosită în orice zonă a județului și, la cerere, vor putea fi ajutate și alte județe vecine. Promis încă din 2015, acest laborator mobil, va putea demonstra fără tăgadă nu doar nivelul noxelor, ci și locul de unde provin acestea. Aparatura este avizată, calibrată și are toate vizele metrologice, astfel încât poluatorul nu poate cum să conteste rezultatele. ” Am promis în 2015 că vom achiziţiona acest laborator, banii au fost prevăzuţi în buget, însă Guvernul Ponta a căzut, iar tehnocraţii nu au mai făcut nimic în acest domeniu. Acum, odată cu revenirea la conducerea Ministerului Mediului, am reluat acest proiect, nu pentru că sunt ploieşteancă, ci în primul rând pentru că municipiul, prin natura activităţilor economice desfăşurate aici, avea mare nevoie. Trebuie să avem grijă de sănătatea populaţiei, iar acest laborator este extrem de important pentru municipiul Ploieşti. Totodată, este şi un semnal de alarmă către agenţii economici, vrem să le atragem atenţia că determinările pe care le poate face APM Prahova sunt conforme, dotările sunt moderne, informaţiile sunt publice, iar poluatorii nu mai au modalităţi de a evita sancţiunile”, a precizat ministrul Gavrilescu. La întâlnirea de la Ploiești, Grațiela Gavrilescu a dorit să menționeze și faptul că are în lucru o serie de modificări legislative în privința sancționării și a poluării olfactive, de care se plâng mulți ploieșteni, chiar dacă din punct de vedere al măsurătorilor de noxe, acestea nu depășesc, uneori, maximele legale.

 

Când sunt deschise Halele de sărbători

Familii nevoiașe ajutate cu fonduri elvețiene!

Ce înseamnă transferul contribuțiilor sociale?

Au venit colindătorii

Miercuri, 13 decembrie, la Castelul Peleș din Sinaia, oficialități române, i-au adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I. Printre aceștia s-a aflat și deputatul Cătălina Bozianu, care a adus un pios gând de recunoștință pentru cel care a fost Regele României. Deputatul prahovean a transmis sincere condoleanțe Familiei Regale, reprezentată de Altețele lor, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei și principele Radu. Alături de colegii săi din parlament, Cătălina Bozianu s-a recules la catafalcul Regelui Mihai I, ultimul Rege al României.

 

Adio Majestate

Roberta Anastase este vicepreședinte APCEMN

Iohannis critic față de noul guvern

România, exemplu al potențialului economic, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm

Acesta este noul slogan al echipei Petrolul Ploiești, care a renăscut din cenușă. Lupii galbeni au de acum un nou partener. Nu mai vorbim de un sponsor, așa cum a fost până la sfârșitul lunii iulie, ci de un alt tip de colaborare. Veolia, o companie de nivel mondial este din septembrie partenerul financiar al echipei Petrolul Ploiești. Într-o conferință de presă, susținută de Mircea Dridea – presedinte de onoare al clubului, Cristi Vlad – presedinte executiv si Octavian Grigore – antrenorul principal, Jurj Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania, a prezentat planurile pe care le-a gandit la acest parteneriat: „Cred ca este o premiera ca o echipa de liga a patra sa incheie un parteneriat, nu sponsorizare, cu o companie numarul unu mondial. Sunt ploieștean de-al dumneavostră si precizez acest lucru pentru că m-a întrebat cineva de unde am venit și cu ce scop la Petrolul. Sa stiti ca modelul meu este Ilie Oana, iar echipa a dat rezultate numai în momentul în care s-a comportat ca o familie. Sunt suporter al Petrolului de mic. M-am nascut pe strada Bicaz, la numarul 11, si veneam la meci cu 3 lei in buzunar cu care imi luam braga si veneam la meciurile Petrolului. Nu a existat si nu va exista alt proiect cu o alta echipa, pentru ca, asa cum spune si sloganul nostru, sufletul este numai unul: Petrolul Ploiesti”. Despre bugetul echipei am aflat doar că este cel necesar pentru atingerea obiectivelor propuse, fără a se preciza și o sumă. Ca obiectiv pe termen rezonabil este, bineînțeles, revenirea în Liga I.

 

Tagged under

Gimnastica revine la Ploiești

Încă nu e prima!