User Login

Rosal 728x90
neccen

Într-un oraș verde prin excelență, ce poate fi mai frumos decât să te plimbi cu bicicleta? Merită să vii să descoperi Sinaia parcurgând străzile orașului pe două roți. Sâmbătă și duminică, 24 – 25 august, vom petrece împreună două zile frumoase parcurgând trasee inedite. Primăria Sinaia și Asociatia GO4FUN organizează cea de-a V-a ediție “Sinaia pe bicicletă”, traseele parcurse de participanți având un grad de dificultate ușoară spre medie. Prin aceste avenimente cicloturistice punem în valoare toate avantajele oferite de cel mai elegant oraș de munte din România și ne dorim să arătăm că bicicleta este o alternativă a deplasării în detrimentul autoturismului propriu. Vă puteți înscrie gratuit aici pentru a participa la eveniment, putând opta să participați doar o zi sau în ambele.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8VF-Z-FXE2G_hnGvrPQ1K3xvYcQgzSiQD81Hdr2udjeIs4A/viewformv

Programul evenimentului:

Sambata 24.08.2019:

Traseu cicloturistic

Start ora 10.00 din curtea Primăriei Sinaia - urcare pe traseul: Parcul Ghica - Mânăstire Sinaia - Cabana Schiorilor - Telegondola Sinaia.

Urcare cu telegondola la Cota 2000, fără biciclete (care vor fi transportate la Cota 1400). Vizită platou 45 minute. Regrupare la 1400. De acolo coborâre pe drumul Cotei până la Calea Codrului.

Off-road pe Calea Codrului și apoi pe Calea Moroieni și retur la Primăria Sinaia.

Duminică: 25.08.2019.

Traseu cultural.

Plecare la ora 10.00 de la Primăria Sinaia până la Casa N. Iorga. - Aosta -Calea Codrului-Str. Piatra Arsă-Str. Coștilei-Str. Soimului-Str. Theodor Aman-Str. Mihail - Kogalniceanu-Str. Cuza Vodă-Bd. Carol I- Parcul Ghica - Mânăstire Sinaia - Castelul Peleș/Castelul Pelișor.

OPRIRE 1: Casa Nicolae Iorga, construită in 1918

OPRIRE 2 : Vila Constantin Pandele – Uniunea Arhitecților din România, construită la începutul secolului XX

OPRIRE 3 : Casa fostă de Cultură orașenească – sfârșitul secolului XIX

OPRIRE 4 : Vila Alina Stirbey, azi Muzeul Orașului Sinaia, construită în 1875 - cu vizita inclusă

OPRIRE 5: Vila Emil Costinescu, construită în 1892

OPRIRE 6: Cazino Sinaia - cu vizita

OPRIRE 7: Mânăstirea Sinaia - vizită curte

OPRIRE 8: Curtea Castelului Peleș

OPRIRE 9: Castelul Pelișor - cu vizita inclusă.

18 Dec 2018

Al doilea Bal!

in Cultura

Un nou eveniment cultural, la final de an, se pregătește intens. De această dată vorbim de un show al eleganței, al bunului gust, al muzicii desăvârșite. Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești împreună cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Prahova, sponsorii şi partenerii instituţiei, organizează sâmbătă, 22 decembrie 2018, ora 18.00, cea de-a doua ediţie a „Balului Filarmonicii”, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii. „Balul Filarmonicii”, eveniment cultural prin excelenţă, devine unul cu tradiţie pentru ploieşteni, fiind găzduit de o clădire emblematică a municipiului Ploieşti, capodoperă arhitecturală ce reprezintă o mică parte a centrului vechi. Programul artistic va permite invitaţilor noştri reîntâlnirea cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii, care se va afla sub bagheta dirijorală a maestrului Ilarion IONESCU-GALAȚI, și renumiţii solişti Cezar OUATU (contratenor) și Nicoleta TUDORACHE (țambal), precum și cu Ploiești Jazz Trio (Sorin ZLAT - pian, Răzvan COJANU - contrabas și Laurențiu ȘTEFAN - tobe), care o vor avea alături pe Luiza ZAN, una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc. Pe scenă va urca în premieră Corul Filarmonicii, condus de dirijorul Eduard DINU, cu un program extraordinar ce cuprinde cântece de iarnă şi colinde. Oaspeții noștri se vor bucura, de asemenea, de un dineu cu un meniu sofisticat și băuturi alese, iar atmosfera clasică de bal va fi întreținută de dansatorii de vals de la „Alla Dance”, cel mai prestigios club de dans din judeţul Prahova. Dress Code-ul evenimentului este „Black Tie”, iar biletele sunt disponibile la prețul de 160 de lei și se găsesc online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, precum și la Casa de Bilete a Filarmonicii, din str. Anton Pann nr. 5.

 

Au trecut 50 de ani de la moarte unuia dintre cei mai controversați scriitori români, dar și cel care a fost deschizătorul de drum al poeziei moderniste: Tudor Arghezi. Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a vernisat o expoziție temporară, în foyerul muzeului sub titlul ”Tudor Arghezi - poetul orchestră. Mărturii documentare”, parte integrantă a proiectului muzeal ”Expoziția Lunii”. Titus Bazac, inspector muzeograf la Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, a vorbit despre importanța culturală a operei argheziene, dar și despre omul Tudor Arghezi. Vizitatorii pot vedea o serie de scrisori inedite, lucrări semnificative din opera antumă și volume ale criticilor contemporani aflate în colecția muzeului prahovean.

 

Un spectacol bine realizat, cu mulți concurenți, majoritatea foarte buni. Vorbim de prima ediție a Festivalului- concurs de muzică ușoară ”Vocea Prahovei”. Organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova, concursul a reunit 32 de concurenți din din Prahova, Ialomița, Vâlcea,Dâmbovița, Sibiu, Brașov și București. Juriul, format din Adela Dumitrache, Joli Bartha, Larisa Câmpean,Vlad Mateescu, iar președinte al acestuia solista Luminița Anghel, au avut de luat decizii grele. Deși au fost două secțiuni – 12- 14 ani și 15- 20 ani- , pe categorii de vârstă, diferența de valoare a fost aproape inexistentă. Dacă fiecare secțiune a avut parte de premii separate, Trofeul s-a acordat pentru cea mai bună voce a Festivalului.

După aproape 4 ore de concurs, până la deliberarea juriului, am avut parte de două recitaluri de excepție. Două laureate ale celui mai important festival de gen din țară- care, din păcate, e din nou în ”pauză”-, vorbim de celebrul ”Mamaia” au fost primele invitate ale noii competiții ploieștene. Raluca Ocneanu, singura reprezentantă a Prahovei deținătoare a Trofeului ”Mamaia”, solistă cu multe șlagăre la activ, acum și profesoară de canto, a demonstrat că poate aborda mai toate genurile muzicale, dar și că adevăratele melodii rezistă peste timp. Apariția pe scenă a Luminiței Anghel, cea care a adus prima clasare a României pe podiumul Eurovision, a entuziasmat publicul, așa cum era de așteptat, iar ”Let my try” a fost cântat de solistă alături de public, în sală. A venit și momentul așteptat de concurenți: decernarea premilor. Directorul Centrului Județean de Cultură, Anișoara Ștefănucă, le-a mulțumit tuturor participanților și a început să anunțe câștigătorii. Premiile au fost înmânate de Luminița Anghel. Premiul special al juriului: Bianca Bădoi- Prahova; Cristiana Nichifor- Prahova. Premiul III: Eleonora Filipoiu- Ialomița ; Maria Papuc-Prahova. Premiul II: Iulia Nicolae- Prahova; Codruța Timiș- Prahova. Premiul I: Eduard Banu- Prahova; Anda Arsintioaia – București. Trofeul Festivalului a ajuns la Eduard Alexe, o voce impresionantă, care a depășit cu mult pe ceilalți competitori. Primul trofeu rămâne în Prahova, arătând că avem tineri talentați și dornici de astfel de competiții. ”Vocea Prahovei” a răsplătit valoare și efortul depus de câștigători și cu premii în bani. Trofeul a însemnat și un premiu de 2.000 lei, premiile fiind acordate de Consiliul Județean Prahova, prin Centrul Județean de Cultură. Din ce ne-au spus concurenții, care au participat și la alte competiții de gen, la Ploiești, premiile au fost consistente.

Un vis a devenit realitate, după 15 ani avem în sfârșit un concurs de muzică ușoară. Să sperăm că vom avea cât mai multe ediții, așa cum ne-a spus Raluca Ocneanu, cea care și-a dorit cel mai mult o astfel de competiție: ”Mă bucur că am avut parte de soliști foarte talentați. Puțină lume știe căt efort și cătă muncă depun acești copii. Pe lângă lecțiile de canto, pe lângă vocea lor deosebită, ei au de trecut prin multe… bariere care pentru unii par minore, dar la un concurs ele pot însemna foarte mult. Vorbesc aici de calitatea negativelor muzicale, de ținuta și chiar de prezența scenică. Am văzut că au fost soliști care au venit chiar cu… trupă de dans. E foarte bine! Trebuie să-i încurajăm să participe la concursuri, dar și să le amintim că, totuși vocea contează, iar juriul nu poate fi impresionat de repertoriul ales, ci de voce, iar unii concurenți nu au știut să-și aleagă melodiile de concurs, care să fie în deplină rezonanță cu vocea lor. Dar a fost bine. Mă bucur că am avut o după-amiază plină de muzică, de muzică bună”.